Onze
mensen
Duurzaamheid
volgens
Bruynzeel
Keukens

Jaarverslag 2016

Ontwikkelingen

De markt voor keukens trekt weer aan en dus hebben we in onze fabriek weer meer mensen werk kunnen bieden. Omdat de groei nog onzeker is, houden we een flexibele schil aan van 10%. Deze mensen werken via het uitzendbureau, maar krijgen van ons wel een 2-jarige Vapro opleiding, zo blijven zij duurzaam inzetbaar in de branche. In 2016 hebben we acht winkels in België gesloten. We hebben daarbij afscheid genomen van 30 medewerkers.

Vitaliteit en Gezondheid

Door Job Rotation toe te passen en zwaar werk zo veel mogelijk te beperken, maken we het werk voor onze medewerkers minder belastend. Met gezonde voeding in de kantine, elke dag een gratis stuk fruit, een sportvergoeding en een fietsplan proberen we de vitaliteit en gezondheid van onze mensen te ondersteunen. Desondanks blijkt uit de werkvermogensmonitor dat een aantal van onze medewerkers een te hoge BMI heeft. We onderzoeken daarom de inzet van een effectief beweegprogramma. Ons ziekteverzuim lag in 2016 op 3,73%. Ons ziekteverzuim lag in 2017 op 3,75% en het ziekteverzuim lag in 2018 op 3,8%.

Fysieke en sociale veiligheid

2019 staat in het teken van fysieke en sociale veiligheid. Zo hebben wij onder leiding van een externe hogere veiligheidskundige onze veiligheidsrondes in de fabriek naar een hoger niveau getild, is (onder andere) een verplichte e-learning beschikbaar gekomen over ongewenste omgangsvormen en hebben wij de ingang van de fabriek een safety wall geplaatst.

Onze medewerkers

%

Beloningsbeleid

Wij betalen onze medewerkers 5% meer loon dan de CAO voorschrijft.

v.a.

Vast startsalaris

17-jarigen krijgen bij ons geen jeugdloon, maar een vast startsalaris als ze vakvolwassen zijn.
(vanaf € 1.716 in schaal 1)

Nieuwe samenstelling raad van commissarissen

Margaretha Smits, Laetitia Smits van Oyen en Francoise Dechesne zijn in maart 2018 toegetreden als nieuwe leden van de RvC van de DKG Groep. Zij brengen ervaring mee uit diverse sectoren waaronder de gezondheidszorg, architectuur, bouw, projectontwikkeling en onroerend goed. Een mooie aanwinst voor de RvC die met de komst van deze drie dames nu totaal uit vijf leden bestaat.

 

Kim van Veldhuizen P&O adviseur

‘Uit onze werkvermogensmonitor blijkt dat 85% van onze medewerkers in de fabriek tevreden is. Nu de markt weer aantrekt proberen we overwerk te voorkomen door met 3-ploegen diensten te werken.’

Groei

Met iedere medewerker worden jaarlijks zijn of haar ontwikkelingen besproken. Op basis van deze gesprekken wordt het opleidingsbudget vastgesteld. Ons performancemanagementsysteem heet niet voor niets ‘GROEI’. Wij geloven dat iedere medewerker zichzelf mag, en moet, ontwikkelingen. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk onderwerp in deze gesprekken en we besteden veel tijd en geld aan opleidingen.

DKG Campus – opleidingsplatform voor medewerkers

De DKG Campus is hét online opleidingsplatform waar onze medewerkers meer dan 200 (online) trainingen kunnen volgen. Welke functie je ook hebt, je kunt hier voor elke leervraag terecht. Variërend van Verkooptechnieken, klantgerichtheid, Microsoft vaardigheden of een cursus Positief Feedback geven. Binnen Bruynzeel Keukens vinden wij het belangrijk dat medewerkers durven te investeren in zichzelf, de Bruynzeel Campus biedt hen die mogelijkheid. Bekijk het filmpje voor meer informatie.

Diversiteit

Doelstelling banenafspraak

  Beleid

  Ons diversiteitsbeleid is nog in ontwikkeling.

  We betrekken jonge mensen bij onze organisatie door jaarlijks 40 stageplaatsen te bieden. Daarbij zorgen we voor werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo wordt het groenonderhoud en het vullen van zakken met keukenonderdelen gedaan door de Sociale Werkvoorziening.

  Veiligheidscultuur

  Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Vooral in onze fabriek. Een externe veiligheidskundige voert daarom jaarlijks een RI&E uit. De aandachtspunten hieruit worden opgevolgd door onze interne veiligheidskundige. Vanaf 2018 zijn we bezig de veiligheidscultuur binnen het hele bedrijf naar nog een hoger niveau tillen. Daarom volgen alle fabrieksmedewerkers, ook uitzendkrachten, een jaarlijks een veiligheidstraining (E-Learning). Verder hebben wij werkgroepen opgericht die hier, samen met een externe hogere veiligheidskundige, mee aan de slag te gaan.

  BHV'ers

  Formele Arbo-commissie

  Onze Arbo-commissie houdt zich bezig met arbeidsomstandigheden, veiligheid, gezondheid en welzijn in de onderneming.