Onze
mensen
Duurzaamheid
volgens
Bruynzeel
Keukens

Jaarverslag 2016

Ontwikkelingen

De markt voor keukens trekt weer aan en dus hebben we in onze fabriek weer meer mensen werk kunnen bieden. Omdat de groei nog onzeker is, houden we een flexibele schil aan van 10% via het uitzendbureau. Op dit moment volgen diverse uitzendkrachten een 2-jarige geaccrediteerde vaktechnische opleiding, zo blijven zij duurzaam inzetbaar in de branche en onze organisatie.

Inmiddels hebben al 6 collega’s op deze manier een geaccrediteerde diploma bij ons behaald. De ontwikkeling stopt hier echter niet, want de komende jaren gaan wij veel investeren in de ontwikkeling van verdiepende opleidingsmodules.

Fysieke en sociale veiligheid

2019 staat in het teken van fysieke en sociale veiligheid. Zo hebben wij onder leiding van een externe hogere veiligheidskundige onze veiligheidsrondes in de fabriek naar een hoger niveau getild, is (onder andere) een verplichte e-learning beschikbaar gekomen over ongewenste omgangsvormen en hebben wij de ingang van de fabriek een safety wall geplaatst.

Onze medewerkers

%

Beloningsbeleid

Wij betalen onze medewerkers 5% meer loon dan de CAO voorschrijft.

v.a.

Vast startsalaris

17-jarigen krijgen bij ons geen jeugdloon, maar een vast startsalaris als ze vakvolwassen zijn.
(vanaf € 1.733 in schaal 1)

Vitaliteit en gezondheid

Door Job Rotation toe te passen en zwaar werk zo veel mogelijk te beperken, maken we het werk voor onze medewerkers minder belastend. Met gezonde voeding in de kantine, elke dag een gratis stuk fruit, een sportvergoeding en een fietsplan proberen we de vitaliteit en gezondheid van onze mensen te ondersteunen. Desondanks blijkt uit de werkvermogensmonitor dat een aantal van onze medewerkers een te hoge BMI heeft. We onderzoeken daarom de inzet van een effectief beweegprogramma. Ons ziekteverzuim in 2020 bedroeg in 4,69%, deze stijging ten op zichte van voorgaande jaren is met name te wijten aan Covid-19.

Nieuwe samenstelling raad van commissarissen

Margaretha Smits, Laetitia Smits van Oyen en Francoise Dechesne zijn in maart 2018 toegetreden als nieuwe leden van de RvC van de DKG Groep. Zij brengen ervaring mee uit diverse sectoren waaronder de gezondheidszorg, architectuur, bouw, projectontwikkeling en onroerend goed. Een mooie aanwinst voor de RvC die met de komst van deze drie dames nu totaal uit vijf leden bestaat.

 

Kim van Veldhuizen P&O adviseur

‘Uit onze werkvermogensmonitor blijkt dat 85% van onze medewerkers in de fabriek tevreden is. Nu de markt weer aantrekt proberen we overwerk te voorkomen door met 3-ploegen diensten te werken.’

Groei

Met iedere medewerker worden jaarlijks zijn of haar ontwikkelingen besproken. Op basis van deze gesprekken wordt het opleidingsbudget vastgesteld. Ons performancemanagementsysteem heet niet voor niets ‘GROEI’. Wij geloven dat iedere medewerker zichzelf mag, en moet, ontwikkelingen. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk onderwerp in deze gesprekken en we besteden veel tijd en geld aan opleidingen.

DKG Campus – opleidingsplatform voor medewerkers

De DKG Campus is hét online opleidingsplatform waar onze medewerkers meer dan 200 (online) trainingen kunnen volgen. Welke functie je ook hebt, je kunt hier voor elke leervraag terecht. Variërend van Verkooptechnieken, klantgerichtheid, Microsoft vaardigheden of een cursus Positief Feedback geven. Binnen Bruynzeel Keukens vinden wij het belangrijk dat medewerkers durven te investeren in zichzelf, de Bruynzeel Campus biedt hen die mogelijkheid. Bekijk het filmpje voor meer informatie.

KPI Participatiewet

Via Actief Uitzendbureau zijn in totaal 19 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam bij DKG Groep (allen werkzaam bij DKG De Keukenfabriek). 1 medewerker is in vaste dienst. Dat maakt dat wij in totaal werk bieden aan 20 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en daarmee voldoen aan de KPI voor de participatiewet.

 

Veiligheidscultuur

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Vooral in onze fabriek. Een externe veiligheidskundige voert daarom periodiek veiligheidsrondes uit in de fabriek en werken wij met een doorlopende RI&E. De aandachtspunten hieruit worden opgevolgd door onze interne organisatie, want iedereen heeft immers een rol in veiligheid. Vanaf 2018 zijn we bezig de veiligheidscultuur binnen het hele bedrijf naar nog een hoger niveau tillen. Daarom volgen alle fabrieksmedewerkers, ook uitzendkrachten, een jaarlijks een veiligheidstraining (E-Learning). Verder hebben wij werkgroepen opgericht die, samen met een externe hogere veiligheidskundige, ons veiligheidsbewustzijn naar een hoger plan tillen.

BHV'ers

Formele Arbo-commissie

Onze Arbo-commissie houdt zich bezig met arbeidsomstandigheden, veiligheid, gezondheid en welzijn in de onderneming.

Bruynzeel Keukens b.v. Hoofdkantoor: Drebbelstraat 7 4622 RC Bergen op Zoom 0164 - 285000 www.bruynzeelkeukens.nl contact@bruynzeelkeukens.nl