Onze
omgeving

CO2-compensatie

Om bij te dragen aan de oplossingen voor het klimaatprobleem, compenseren we onze CO2-uitstoot in klimaatvriendelijke projecten.

CO2-neutraal

Dankzij deze compensatie mogen wij ons als eerste én enige keukenfabrikant in Europa CO2-neutraal noemen.

Herbebossing in Oeganda

Kibale National Park in Oeganda is één van de mooiste regenwouden in Oost-Afrika met een enorme rijke flora en fauna. Met het bos dat we aanplanten vergroten we het leefgebied van de dieren, beschermen we het oerbos én leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat.

Windpark in India

Windenergieprojecten in India, onder andere in de regio’s Karnataka en Gujarat, voorzien de lokale huishoudens in  verschillende afgelegen gebieden van stabiele en schone energie. De modernste technieken op het gebied van windturbines garanderen, een zo hoog mogelijk efficiëntie/hoeveelheid opgewekte energie. De projecten geven een positieve impuls aan de regio en de lokale bevolking.

Carbon farming

In 2021 gaan we een stap verder. Door te investeren in een project dat CO2 uit de lucht haalt en langdurig vastlegt in de bodem wordt DKG klimaatpositief. DKG investeert in Carbon Farming, ook wel koolstofboeren genoemd. Carbon Farming heeft als doel om zoveel mogelijk CO2 uit de lucht te halen en in de bodem vast te leggen als koolstof. Planten halen CO2 uit de lucht met behulp van fotosynthese. Door planten en gewasresten toe te voegen aan de landbouwgrond, wordt deze CO2 in de bodem vastgelegd. De boeren zorgen ervoor dat koolstof zo goed mogelijk bindt in de bodem. Dit zorgt vervolgens weer voor bodemvruchtbaarheid en de groei van gewassen.

Opleiding tot keukenmonteur

 We zijn, i.s.m. ROC Tilburg in 2020 gestart met een landelijk erkende BBL opleiding tot keukenmonteur. Met de opleiding tot keukenmonteur blijken we te voorzien in een opleidingsbehoefte die veel breder is dan alleen onze eigen organisatie.

Naast de opleiding in Tilburg start per september 2021 deze opleiding ook op het Hout & Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam.

 

Sponsor Ronald McDonald Kinderfonds

Al jaren zijn wij de vaste keukensponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Met keukens die werken maken we het dagelijks leven in en om de keuken makkelijker voor mensen die vanwege ziekte van hun kind tijdelijk niet thuis kunnen zijn.

Wij helpen bij de inrichting van de Ronald McDonald huizen en huiskamers in ziekenhuizen met nieuwe keukens en het onderhoud hiervan. Zo plaatsten we in 2016 in het Ronald McDonald Huis in Zuidoost-Brabant een nieuwe keuken met voor iedere tijdelijke bewoner een eigen koelkast. Ook in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft is de Ronald McDonald huiskamer voorzien van een nieuwe keuken.

In alle huizen hebben de keukens in 2016 een service en onderhoudsbeurt van ons gekregen.

ONTMOETEN EN GENIETEN IN DE KINDERVALLEI

Met een zorg-intensief kind kun je moeilijker op vakantie. De noodzakelijke hulpmiddelen die nodig zijn voor de veiligheid, de verzorging en het welzijn van het kind, zijn niet voorhanden in een gewoon hotel of vakantiepark.

De Ronald McDonald Kindervallei beschikt over aangepaste appartementen waar het hele gezin samen op vakantie kan gaan.

Lees meer

Vakantiegevoel

Zodra je het Limburgse Heuvelland nadert, ervaar je het al… het vakantiegevoel. De heuvels, de bosrijke omgeving en ineens dat mooie kleurrijke gebouw van de kunstenaar Hundertwasser. En daar ga je dan als gezin voor het eerst vakantie vieren, want door alle aanpassingen en hulpmiddelen die nodig zijn voor je kind, was dat nog niet eerder mogelijk.

Vrijwilligers heten de gezinnen op gastvrije wijze welkom in de gezellige nieuwe woonkeuken en brengen hen naar hun appartement. En dan… kan je gezinsvakantie beginnen.

Ontmoetingsplek van lotgenoten

De woonkeuken is dé ontmoetingsplek binnen de Kindervallei. Dé plek voor een kopje koffie, om samen te koken, de plek waar vrijwilligers pannenkoeken bakken voor de gasten,  waar gezinnen samen koekjes bakken, kortom een huiselijke omgeving om elkaar te ontmoeten en in gesprek te raken. Allemaal vanwege dezelfde reden op vakantie in de Kindervallei. Dat maakt je lotgenoten en dat maakt dat je bij de Kindervallei je zelf kunt zijn zonder dat jouw zorg intensieve kind  wordt aangestaard. Bij de Kindervallei is iedereen ‘gewoon’ bijzonder.

In de aangepaste speeltuin spelen de zorg-intensieve kinderen en hun broertjes en zusjes. Ook zij ontmoeten elkaar en dat maakt de vakantie voor het hele gezin compleet.

Gezelligheid in de woonkeuken.

Bruynzeel Keukens biedt al jarenlang keukens tegen een sterk gereduceerd tarief aan voor alle Ronald McDonald Huizen, zo ook voor de Kindervallei. Dankzij een extra donatie uit de foundation zélfs volledig gesponsord!

Een mooie nieuwe ‘houtlook’ keuken met hoog-laag aanrechtbladen, een praktische koffiehoek, een fantastische aanwinst voor alle gezinnen en vrijwilligers.

We zijn Bruynzeel zeer dankbaar voor deze prachtige keuken.

Goede doelen

Bruynzeel Keukens sponsort vaak lokale en kleinere maatschappelijke initiatieven zonder hiervoor vermelding of exposure terug te vragen. Dit zijn vaak kleinere maatschappelijke initiatieven, waarbij medewerkers zijn betrokken.

Sponsoring team Casa

 

Bruynzeel sponsort team Casa, lees hier alles over team Casa en bekijk hier de website van team Casa. 

Consumentenveiligheid

Een keuken die werkt, moet ook een veilige keuken zijn. Daarom gebruiken wij in onze kasten altijd veiligheidsglas. Op het beslag van (vouw)klepkasten zit beveiliging.

Wij zorgen voor een veilige montage van kasten zodat bijvoorbeeld planken en keukeneilanden niet kunnen kantelen. Onze monteurs zijn VCA- gecertificeerd en weten hoe ze veilig moeten werken bij het plaatsen van een keuken.

Onze inbouwkeuken-programma’s voldoen aan de normen NEN-EN 14749 (veiligheidseisen) als ook NEN-EN 1116 (coördinatiematen).

 

Gezondheid in de keuken

De formaldhyde-uitstoot van onze kasten en deuren is nihil, ver onder de E1-norm. Het kantenband sluit alles in. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in huis (EN 312 P2).

Door toepassing van laserafkanting en een speciale verlijming hebben onze keukens een extra hoge temperatuur bestendigheid. Uiteraard zijn onze werkbladen geschikt om eten op te bereiden.

Klanttevredenheid

Onze droom is dat al onze klanten ambassadeur zijn van Bruynzeel Keukens. Meer dan 65% van onze klanten geeft ons een 9 of een 10 na de aankoop in de winkel. Ze zijn erg enthousiast over de aandacht, betrokkenheid, uitleg, productkennis en het inspelen op de persoonlijke wensen door onze medewerkers.

Klantenservice

De medewerkers van onze klantenservice verlenen de service rondom de levering, montage en oplevering van onze keukens. In 2016 hebben we deze afdeling opnieuw ingedeeld om de service aan onze klanten verder te verbeteren. We sluiten hiermee beter aan op de wensen vanuit de klant.

 

Bruynzeel Keukens b.v. Hoofdkantoor: Drebbelstraat 7 4622 RC Bergen op Zoom 0164 - 285000 www.bruynzeelkeukens.nl contact@bruynzeelkeukens.nl